Smart industriEXPO AI

Torsdagen den 11 april anordnade Smart industricenter eventet Smart industriEXPO AI på Hotell Monica i Hagfors. Det var ett event med föreläsningar på temat AI och en minimässa med utställare inom ny teknik. Inbjudna var industriföretag och andra intresserade och vi var upp mot 80 personer som deltog.

Astrid

– Vi tyckte det blev en mycket bra och inspirerande dag där utställarna och föreläsarna kom med intressanta insikter, säger Sara Ström, projektkoordinator i Smart industricenter.
– Det vi tycker är särskilt värdefullt är när det också knyts nya kontakter och samarbeten besökare och utställare emellan!

Dagens tema som var AI kom som ett önskemål från företagen, då detta område kommer alltmer och blir relevant för företag att ta in i verksamheten på ett eller annat sätt.

– På Smart industriEXPO AI kunde vi bland annat få lyssna till Mattias Lundström, CIO/IT-chef på Munkforskoncernen, som berättade hur Munkforssågar nu närmar sig AI, vilket vi och många med oss tyckte var väldigt intressant och givande att höra om.

Andra föreläsare på plats var Astrid Sjögren, som jobbar med att coacha organisationer i att komma igång med AI. Hennes föredrag handlade om begreppet AI och gick igenom konkreta exempel på hur AI gör nytta idag. Föreläste gjorde också Kjell-Arne Edvinsson, managementkonsult och trendspanare med inriktning på industriföretag i Värmland, Johan Bjärneryd från Sogeti och Claes-Göran Haglund från Simpli AI.

Smart industricenter vill ha rollen som undersöker vad företagen behöver för att kunna ta steg inom områden som till exempel automation, 3D-teknik och AI.

– Vi vill även kunna erbjuda kunskapshöjande verktyg, som workshops eller utbildningar. Vårt fokus är att hitta samarbeten med och mellan företag, avslutar Sara.

Publicerat den av Smart industricenter